Kršan

Kršan je grad istoimene općine koja se nalazi se u centralnom dijelu istočnog priobalnog područja poluotoka Istre. Smještena je između Kvarnerskog zaljeva, Plominskog zaljeva i Plominske uvale, doline rijeke Raše, obronaka srednje Istre i područja Učke i uvale Brestova na obali mora.

Kršan se može pohvaliti bogatom kulturnom i povijesnom baštinom koja u pojedinim mjestima datira još od 11. stoljeća; kršanski Kaštel, gdje je pronađen Istarski razvod - glagoljski spomenik pisan na papiru - pravni dokument o uređenju granica među posjedima u Istri, plominska crkvice Sv. Jurja Starog koja krije najstariji poznati glagoljski natpis – Plominski natpis; zapadni masivi Učke i kaštel Kožljak, romanička crkve Sv. Kvirina i freske iz 15. stoljeća s detaljima prikaza poklonstva poznatog slikara Alberta, mjesto Čepić i istoimeno jezera koje se isušilo i pretvorilo u obradiva polja, najmlađe naselje u Istri - Potpićan.

Na području općine Kršan isprepliću se ostaci glagoljske i sakralne baštine te starih obrta s modernom turističkom ponudom i raznovrsnošću gastronomskih užitaka.

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?