PARCELA NA BREŽULJKU

Osnovni podaci

Grad: Kršan

Šira lokacija: Šušnjevica

Cijena/m²: 36,08 €

Površina: 3.742,00 m²

Opis

Na uzvišenom položaju, s kojeg se pruža očaravajući pogled na okolicu i zelene brežuljke, smjestila se ova velika parcela. Budući da se nalazi na rubu naselja, veoma je mirna lokacija i skoro bez prometa.

Na parcelu se može doći s dvije strane: asfaltirani s donje strane i makadamski s gornje strane. Dalekovod prolazi kroz dio parcele, no to ne predstavlja prepreku za izgradnju kuće i drugih objekata na ovom prostranom zemljištu.

 

O MJESTU

Šušnjevica je malo selo u istočnom dijelu Istarske županije, u općini Kršan. 

Selo ima povijest koja seže do prapovijesnog i rimskog doba, a nekad je bilo dio gospoštije Kožljak. Prvi pisani spomen sela je iz 1340. godine. Godine 1922., pod talijanskom vlašću, postalo je središte općine zbog svog posebnog jezika i podrijetla.

U selu se nalazi crkva sv. Ivana Krstitelja, izgrađena 1838. godine, i kapela sv. Silvestra, s nekim ostacima fresaka i glagoljskih natpisa. Prema popisu stanovništva iz 2021. godine, selo je imalo 74 stanovnika.

 

Nekoliko zanimljivih činjenica o Šušnjevici su:

  • To je jedno od rijetkih mjesta gdje se još govori istrorumunjski jezik, zajedno sa Žejanama i Lanišćem, drugim seloma u Istri. Jezik je ugrožen i ima smo nekoliko stotina govornika.
  • U selu se održava godišnji festival pod nazivom “Fešta od Šušnjevice”, posvećen očuvanju istrorumunjskog jezika, običaja i kulture. Na festivalu se mogu vidjeti tradicionalna glazba, plesovi, nošnje, hrana i rukotvorine.
  • Selo je rodno mjesto Andreja Glavine, hrvatskog lingvista i pisca koji je proučavao i promicao istrorumunjski jezik i književnost.

Ostali podaci

Opis nekretnine

  • Pogled na planine
  • Pristup nekretnini: Auto, Kamion

Lokacija

Broj pregledavanja: 1443

Kontaktirajte agenta

Polja označena sa * su obavezna

Slične nekretnine

ZAPOČETA GRADNJA KUĆE NA MIRNOJ LOKACIJI S LIJEPIM POGLEDOM

Površina: 3.036,00 m²

135.000,00 €

VELIKA PARCELA S LIJEPIM POGLEDOM NA PLANINE

Površina: 2.707,00 m²

120.000,00 €

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?