Sveta Marina

Sv. Marina - autokamp i turističko naselje sa supermaketom, restoranom s otvorenom terasom i grilom, fast foodom i pizzeriom.

Ovo malo primorsko mjesto istočne Istre u potpunosti je okrenuto turizmu. Mir, netaknuta priroda i posebice čistoća mora ovom mjestu daju osobit čar. Za djecu i odrasle je plaža u samoj uvali, jedna u autokampu, ali i obilje manjih skrovitih plaža duž istočne strane rta. Brojni zaljevi, uvale, spilje i grebeni dijelovi ponos su ovog mjesta. Ljubiteljima sportova i aktivnosti na vodi ovo mjesto nudi pustolovinu ronjenja u prelijepom podmorju uz stručno vodstvo ronilačkih klubova, te windsurferima obilje vjetra i valova. 


više
 
Svetvinčenat

Svetvinčenat, Savičenta i San Vincenti, tri su naziva istog mjesta, kojima je polazište u imenu zaštitnika, hispanskog mučenika sv. Vincencija po kojemu nosi naziv jedna od pet crkvi koje se nalaze u mjestu.

Renesansni gradić Svetvinčenat, jedan je od istarskih dragulja sa bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Savičentu krasi renesansni trg “Placa” sa kaštelom Morosini-Grimani, simbolom samog mjesta i jednim od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri. Važan dio kulturne baštine Svetvinčenta su očuvani te iznimno cijenjeni ostaci zidnih fresaka koje se nalaze u crkvici sv. Vincenta u blizini gradskog groblja te u crkvi sv. Katarine.
Ovaj poseban gradić s bogatom tradicijom, svojim zanimljivim i raznolikim programima od koji su najistaknutiji Srednjovjekovni festival, Festival sira te Festival plesa i neverbalnog kazališta svake godine privlači brojne posjetitelje.

više
 
Trget

Gradić Trget nalazi je na samoj obali Raškog zaljeva, a okužuje ga netaknuta priroda.
U je ribarsko mjesto dobilo naziv po prijevozu osoba i tereta s jedne strane zaljeva na drugu (lat. traiectum), a povijesni izvori spominju postojanje srednjovjekovnog kaštela u Trgetu (Castello Di San Ggiorgio). Naselje je oživjelo krajem 19. st. kada je u blizini izgrađena luka za utovar ugljena.

U Trgetu su dva restorana gdje uz gastronomske delicije uživate u pogledu na more, a najpoznatija je gastro manifestacija 'Fešta od pidoći' gdje možete osim ove uživati i u ostalim morskim delicijama.

Ovdje možete unajmiti motorna plovila i istražiti prekrasan Raški zaljev.

više
 
Žminj

Žminj je sjedište istoimene općine smješten u srcu Istre.
Mjesto bogate povijesti, nekada opasano zidinama, danas svojim gostima pruža obilje zabave u sklopu raznih manifestacija i događanja, pa je stoga omiljena destinacija među obiteljima, kao i među onima koji se žele upoznati s tradicijom i kulturom kraja kojeg posjećuju.

Od davnina je bio važno prometno čvorište jer je spajao cijeli istarski poluotok. 
Pola sata ili malo više je dovoljno da stignete na važna priobalna mjesta zapadne, južne ili istočne Istre - Rovinj, Pula, Rabac...

Kao povijesni gradić, Žminj ima svoju srednjovjekovnu jezgru, crkvice oslikane freskama, ostatke gradskih zidina i kula.
Tradicionalno se svake posljednje subote u mjesecu kolovozu održava Bartulja, najveća pučka fešta koju Istrani i njihovi gosti ne propuštaju.
Dio fešte je i sajam na kojem osim trgovine stokom ima i povrća iz domaćeg uzgoja, domaćeg sira, vina, istarskih suvenira, odjeće i obuće, dječjih igračaka. Organiziraju se i razna sportska natjecanja, nastupi folklornih društava te koncerti.

Nedaleko Žminja nalazi se špilja Feštinsko kraljevstvo s impresivnim unutrašnjim vizurama - prekrasnim sigastim oblicima među kojima ćete lako prepoznati 'čarobnjakov šešir', 'kulu babilonsku' i ogromna 'šišmiševa krila' neobično prekrivena ogrankom korijena vinove loze koja se napaja vodom sa špiljskog dna.

više
 
Poreč

Obala Poreča i pripadajućih otoka je dugačka 37 km, sa 21 plažom s Plavom zastavom, međunarodnim simbolom čistog mora i uređene obale.

Ljeti se tijekom dana možete sunčati dugačkih 10 sati i uživati u ugodnoj temperaturi mora koja naraste do 28°C. Čisto more i meditirajući pogled na pučinu i romantične otočiće vas neće ostaviti ravnodušnim.

Poreč možete upoznati na više načina: razgledavanjem tisućljetne starogradske jezgre i njezinim znamenitosti, pješačenjem ili bicikliranjem uređenim stazama od mora prema unutrašnjosti, posjetiti vinograde i maslinike, podrume i konobe s odličnim vinima i vrhunskim maslinovim uljem.

Vlakom je povezana cijela sjeverna porečka obala od hotela Luna do uvale Peškera pa se njime možete i vratiti. Cijelom dužinom šetališta brojni su punktovi za okrjepu te velika ponuda raznovrsnih sportsko-rekreacijskih sadržaja.
 

više
 
Bale

Općina Bale smještena nadomak Rovinja,Vodnjana, Kanfanara i Svetvinčenta očuvano je područje Istre koje je izbjeglo sve oblike devastacija i danas s ponosom može reći da je to područje gotovo djevičanske ljepote koje se odlikuje vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem.

Baljanska obala potpuno je netaknut dio istarske obale, bez velikih hotela i drugih građevina.
Obala je duga devet kilometara, okružuje je fantastično čisto more do kojeg stižu i mirisi bujne mediteranske vegetacije.
Smještena na zapadu Istre, s baljanske se obale pruža predivan pogled na Brijune, a u predvečerje na zalaske sunca koji će vam sigurno ostati u sjećanju.

Područje Bala prava je riznica autohtonih sorti maslina, kvalitetnih vina i sireva te domaće istarske hrane. 

Kameniti gradić Bale, koji danas nudi istarsku tradiciju i arhitekturu, na tom prostoru postoji još u doba Rimskog carstva.
Ovdje možete razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. stoljeća u središtu mjesta, župne crkve, zaviriti u gradsku vijećnicu s lođom iz 14. stoljeća... Tišina koja vlada kamenim uličicama ovoga gradića gotovo se može čuti.

više

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?