Barban

Gradić Barban smjestio se nadomak istočne obale Istre, na samo 30-tak kilometara udaljenosti od grada Pule.

Nadaleko je poznat po manifestaciji Trka na prstenac, viteškoj igri koja se jednom godišnje odvija u mjesecu kolovozu.
Ovdje možete osjetiti istinski duho istarskog poluotoka, upoznati s bogatom kulturom i tradicijom Istre, počevši od povijesnih spomenika i znamenitosti pa sve do nematerijalne baštine poput narodne glazbe i plesa, čakavskog govora i sl.

više
 
Funtana

Funtana je ribarsko, poljoprivredno i najturističkije malo mjesto na zapadnoj obali Istre, smješteno na prostoru između Vrsara i Poreča. 
Funtana ima najrazvijeniju obalu istarskog poluotoka s brojnim uvalama i otočićima, a njezino se priobalje proteže od Zelene Lagune na zapadu do Valkanele na jugu. 
Okolica je blago brežuljkast kraj prošaran vinogradima, maslinicima, oranicama i livadama, te borovim i hrastovim šumarcima koji često dopiru do samoga mora. 


više
 
Gračišće

Gračišće je središte istoimene općine na čijem području živi oko 1500 stanovnika. 
Očuvan krajolik potaknuo je nekoliko domaćinstava da se počnu baviti seoskim turizmom, a tradicijska privrženost proizvodnje vina izrodila se u već tradicionalnu godišnju izložbu vina srednjoistarskog vinogorja.

Ljepota i jedinstvenost spomenika kulturno-povijesne baštine u očuvanom krajoliku najveća su vrijednost Gračišća koju svakim danom pohodi sve više znatiželjnika i to ne samo na 'Smotru vina središnje Istre', 'Vidovu' ili Festival svirača na usnim harmonikama 'Zasopimo na organić', već ovamo sve češće navraćaju zanesenjaci koji se u drevnom gradu napajaju spokojom kojim odišuulice omeđene drevnim zdanjima u zajedničkom toku prema visokom zvoniku iz 18. stoljeća i župnoj crkvi iz istog razdoblja. 
Ondje svih čeka velika nagrada: s travnjaka uz crkvu kao s kakve svečane lože otvara se širok, zacijelo najljepši pogled na prostran krajobraz brdovite Istre koja se na horizontu stapa s visovima ponosite Učke.

više
 
Hum

Hum je najmanji grad na svijetu sa svega 20-ak stanovnika.
Ova prekrasna utvrda na brežuljku iz 11. stoljeća živi je spomenik povijesti i dragocjenosti kulturne baštine. Vrata Huma na samom ulazu u grad posljednja su u nizu kamenih spomen-obilježja koji svjedoče o stoljetnoj hrvatskoj glagoljaškoj pismenosti, postavljenih uz cestu od Roča do Huma, poznatog kao Aleja glagoljaša.  Unutar očuvanih gradskih bedema dvije su male ulice, župna crkva iz 19. stoljeća te romanička crkva Sv. Jeronima iz 12. stoljeća (oslikana freskama -jedinstvenim umjetnički dijelom u Istri, te mnogo glagoljskih natpisa i grafita) na humskom groblju od kuda se možete diviti prekrasnom krajoliku.
Hum je danas poznat i kao Grad biske, rakije s imelom, čiji recept je ostavština nekadašnjeg humskog župnika Josipa Vidala. Tim se povodom svake godine krajem listopada u ovom gradiću održava Smotra rakija, na kojoj se natječu proizvođači rakija iz cijele Istre.

više
 
Krnica

Krnica je smještena na uzvisini nad morem, okružena prekrasnim šumama, pašnjacima i vinogradima. Krnica je jedino mjesto u Istri koje ima i vlastitu luku.
Cestom dugom 2,5 kilometara kroz borovu šumu spustiti ćete se u Luku Krnica i ugledati ribarsko naselje sa drvenim brodicama, mrežama i kamenim kućama, a s izlaskom sunca možete dočekati ribarske brodice okružene jatom galebova i kupiti tek ulovljenu ribu.

Plaže su stjenovite male uvale razasute duž cijelog Krničkog kanala sa netaknutom prirodom i kristalno čistim morem.
Krnica je idealno mjesto za odmor. Tu možete u proljeće brati divlje šparoge, aromatično i ljekovito bilje, na jesen sakupljati gljive, brati grožđe, masline, uživati u krajolicima, ili jednostavno samo prošetati.

više
 
Kršan

Kršan je grad istoimene općine koja se nalazi se u centralnom dijelu istočnog priobalnog područja poluotoka Istre. Smještena je između Kvarnerskog zaljeva, Plominskog zaljeva i Plominske uvale, doline rijeke Raše, obronaka srednje Istre i područja Učke i uvale Brestova na obali mora.

Kršan se može pohvaliti bogatom kulturnom i povijesnom baštinom koja u pojedinim mjestima datira još od 11. stoljeća; kršanski Kaštel, gdje je pronađen Istarski razvod - glagoljski spomenik pisan na papiru - pravni dokument o uređenju granica među posjedima u Istri, plominska crkvice Sv. Jurja Starog koja krije najstariji poznati glagoljski natpis – Plominski natpis; zapadni masivi Učke i kaštel Kožljak, romanička crkve Sv. Kvirina i freske iz 15. stoljeća s detaljima prikaza poklonstva poznatog slikara Alberta; mjesto Čepić i istoimeno jezera koje se isušilo i pretvorilo u obradiva polja, najmlađe naselje u Istri - Potpićan.

Na području općine Kršan isprepliću se ostaci glagoljske i sakralne baštine te starih obrta s modernom turističkom ponudom i raznovrsnošću gastronomskih užitaka.


više
 
Labin

Grad Labin najveći je grad u istočnoj Istri i središte istoimene općine.
Dio grada, poznat kao Podlabin, prvotno je nastao kao rudarsko naselje 30-tih godina prošlog stoljeća čiji su rudnici dugo bili temelj labinskog gospodarstva. Rodni je grad Matije Vlačića Ilirika, reformatora i prvog suradnika Martina Luthera i mjesto slavne Labinske republike iz 1921. godine (ustanak rudara), a danas je razvijeno kulturno i administrativno središte.

Na brežuljku iznad Rapca smjestio se je srednjovjekovni dio Labina, šarmantni Stari grad bogate arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika - crkve, barokne i renesansne palače, barokna loža na centralnom trgu, Narodni muzej s bogatom arheološkom i etnografskom zbirkom te imitacijom rudnika s podzemnim hodnicima te brojni slikarski i kiparski ateljei; uske popločane ulice i prekrasni vidici. Posebno su zanimljivi ljetni mjeseci kada se održava Labin Art Republika koja nudi mnoštvo kulturnih, zabavnih i poučnih sadržaja u čitavom gradu. 

više
 
Rabac

Rabac je turističko središte na istočnoj obali istarskog poluotoka, udaljeno 40-ak kilometara od Pule i  5 kilometara od Labina.

Naslonjen na Kvarnerski zaljev, u podnožju padina brda koja štite mjesto i održavaju ugodnu mediteranski klimu, Rabac s pravom slovi kao 'biser s Kvarnera' - prekrasan okoliš, lijepe uvale s plažama, ugodna klima i pogled na Kvarnerski zaljev.


više
 
Raša

Grad Raša i sjedište istoimene općine prvotno je nastala kao radničko naselje zbog blizine bogatih nalazišta ugljena. Danas Raša revitalizira svoje značenje te ponosno ukazuje na svoju vrijednost u suvremenim tokovima urbanizma.

Raša je planski izgrađena na tekovinama arhitekture moderne, a čitav grad je djelo jednoga čovjeka, tršćanskog arhitekta Gustava Pulitzera Finalija. On je ovaj gradić vizionarski pripremio za 21. stoljeće i apsolutno savršeno ga uklopio u okolinu, u zelenu istarsku udolinu kojom protječe Krapan, pritok rijeke Raše po kojoj je naselje i dobilo ime. Na središnjem trgu crkva sv. Barbare, zaštitnice rudara, izgleda kao preokrenuti vagon za ugljen, a njezin zvonik kao rudarska dizalica, dok jer rudarima posvećen i muzej smješten u zvoniku crkve.
U sastavu općine Raša je 23 naselja: Brgod, Brovinje, Diminići (Sveti Lovreč Labinski), Crni, Drenje, Koromačno, Krapan, Kunj, Letajac, Most Raša, Polje, Raša, Ravni, Skitača, Stanišovi, Sveta Marina, Sveti Bartul, Škvaranska, Topid, Trget, Trgetari, Viškovići.
Najznatniji gospodarski objekt je tvornica cementa u mjestu Koromačno.
Dolina Raše i dalje pruža iznimno dobre uvjete za poljoprivredu, a općina ima široki izlaz na more koji omogućava bavljenje ribarstvom. Turistički sektor čine dva autokampa u Tunarici i Sv. Marini te preko dvije stotine privatnih iznajmljivača soba i apartmana, kao i znatan broj drugih manjih ugostiteljskih objekata.

više
 
Ravni

Ravni je turističko mjesto na istočnoj obali Istre, udaljeno 12 km od Labina i 16 km od Rapca.
Zbog svojega geografskog položaja i kristalno čistog mora u Ravnima, osim obitelji s djecom, rado ljetuju i ronioci, a zbog maestrala koji svakodnevno puše od 12 do 16 sati pogodno je za windsurfing.
Plaža u Ravnima je uređena, pogodna za djecu, ima puno mjesta za parking i do samog mora je restoran.

S obližnjeg brda Skitača pruža se prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev, otok Cres i Osor, a planinari i rekreativci mogu predahnuti i okrijepiti se u obližnjemu planinarskom domu. Sa Skitače se također pruža pogled na uvalu Koromačno, Ubaš, Tunaricu i Brovinje. 

Također možete uživati u istarskim specijalitetima, svježoj ribi i dobrom vinu u nekoliko restorana i konoba u okolici. 
Možete i iznajmiti barku i pronaći svoju mirnu uvalu, uživati u suncu i moru ili organizirano brodom otići na otok Cres. 

više

Moji favoriti

Moguće je dodati najviše 12 nakretnina u Favorite, ako želite dodati i ovu nekretninu obrišite neku od već odabranih.

Moji favoriti

Jeste li sigurni da želite ukloniti sve označene nekretnine iz favorita?